Nu demult doi cetățeni Români au fost arestați în Irak, de trupele multinaționale pentru spionaj. Unul dintre aceștia se numește Adrian Grâncean născut în anul 1968 la Târgu Mureș cu domiciliul stabil în orașul nostru, tatăl unui copil. În luna mai al anului trecut Adrian a plecat la muncă în Irak, unde lucra la o… Continuă »

Pentru bucuria multora a venit iarna mult aşteptată. De această dată primăria oraşului nostru nu a fost nepregătit pentru iarna, căci deja aproape toate drumurile au fost deszăpezite, iar în prezent se curăţă trotuarele.

Azi începând de la ora 14 a avut loc inaugurarea sălii de sport din curtea liceului Kemény János. La inaugurare au fost prezenţi miniştrii Markó Béla şi Borbély László, alţi guvernamentali precum Dézsi Zoltán şi Lukács Vilmos, deputaţii Duşa Mircea (care a donat zece mingi de fotbal), Garda Dezső, Antal Istvan, prefectul judeţului Strujan Constantin,… Continuă »

Echipa de liga a doua din campionatul de fotbal în sală Transilvania Topliţa s-a desfiinţat. Astfel ei nu vor mai participa la returul campionatului. Din declaraţia patronului şi a singurului sponsor al echipei, am aflat că s-a luat această decizie din cauze financiare. Este de menţionat că echipa Transilvania, a fost singura echipă din prima… Continuă »

În acest an primăria din localitate are mai multe proiecte, printre acestea se numără modernizarea iluminatului public, continuarea drumului (centură) pentru maşini de mare tonaj la marginea oraşului, care a fost început la începutul anilor 80. Un alt proiect ce este binevenit pentru oraşul nostru este modernizarea, asfaltarea drumului Topliţa – Vatra Dornei, prin Bilbor…. Continuă »

Începând din data de 1 ianuarie 2007, s-a modificat legea 2/2003, astfel acei locuitori al căror salariu nu depăşeşte 500 de lei (pe persoană) beneficiază de un ajutor pentru încălzire. Aceste ajutoare se pot solicita până la sfârşitul lunii ianuarie. Suma de ajutor diferă după venitul fiecăruia. Aceste sume sunt între 14 şi 46 de… Continuă »

Nu demult fosta reşedinţă de vară a familiei Bánffy, din staţiunea cu aceeaşi nume a fost cumpărată de un om de afaceri din Topliţa. Această casă se numără printre cele mai vechi construcţii din piatră din localitate. Casa a fost construită în anul 1826.

De câteva zile primăria din localitate a început să acorde amenzi acelor locuitori care pe parcursul anilor au construit pe terenuri publice diferite construcţii (coteţe, şoproane etc.) Aceste amenzi sunt de 1.000 lei noi.

Azi dimineaţa în spitalul din localitatea noastră s-a născut a treia pereche de gemene din acest an. De astă dată una dintre fetiţe are 2.400 g, iar cealaltă 1.950 g.

Cartierul Izvoarelor a fost construit în anii 70 şi a fost una din cele mai frumoase cartiere a oraşului. Începând din anii 80 au fost primiţi mulţi romi în localitatea noastră cărora li s-a acordat în cartierul amintit locuinţe. Acesta, cu timpul a ajuns ruşinea Topliţei, căci mulţi locatari au pus pe foc tot ce… Continuă »