Deja de doi ani ştrandul Urmánczy nu mai funcţionează. În prezent aici este un focar de infecţie, bazinul fiind plin cu tot feluri de mizerie, iar copii romi din cartierul Izvorul fac baie în acest bazin. Pentru acest lucru singurul vinovat este Primăria Oraşului Topliţa. Ei au în faţă două posibilităţi: 1. retrocedează urmaşilor de… Continuă »

În comuna Gălăuţaş s-a amplasat o modernă staţie pentru autobuze, acoperită având şi scaune. Astfel călătorii pot aştepta autobuzele în această incintă, care le protejează de vânt, soare şi ploaie. Oare când vom vedea în municipiul Topliţa asemenea staţii?

De opt ani familia Vass a cumpărat un puiet de păr, care an de an a dat roade, însă în 2005 acest copac a înflorit de patru ori şi a avut trei feluri de pere pe el, care s-au copt. Anul trecut a înflorit de trei ori, iar în acest an în prezent a început… Continuă »

La Bucureşti s-au desfăşurat calificările pentru Campionatul Balcanic de karate, la care a participat şi A.S. „Emi The Best”. După o evoluţie bună, sportiva Ţăran Alina s-a calificat pentru Campionatul Balcanic.

Ieri după masă un incendiu a izbucnit la una din magaziile de lemne de pe strada Victor Babeş. Din cauza incendiului s-au avariat 11 magazii cu lemne, datorită distanţei mici între un bloc şi magaziile de lemne 14 geamuri s-au spart. Intervenţia rapidă a pompierilor locali, a făcut ca focul să fie stins repede.

După ce pe data de 15 mai a luat legătura cu primăria locală, grupul de dezvoltare din cadrul Universităţii Sapientia – Catedra de Ştiinţe sociale, între 4-11 iunie se află în oraşul nostru acest grup, care a primit sarcina de a afla strategia de dezvoltare a oraşului Topliţa pentru anii 2007-2013. Acest grup s-a întâlnit… Continuă »

Pe 24 mai a avut loc și faza judeţeană a concursului de protecţie civila, „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat în municipiul Odorheiu Secuiesc. Echipajul Liceului „O.C. Tăslăuanu format din Urzica Laura Maria, eleva în clasa. A XI –a, Gîndean Diana, eleva în clasa a X-a, Ţifrea Vlad clasa a X-a și tot din clasa… Continuă »

În aceste zile s-a desfăşurat la Târgu Mureş, Cupa „Off Road Mureş Trophy”, pentru maşini de teren. Au participat 55 de maşini şi pentru prima oară au fost prezenţi şi din Topliţa. Astfel au concurat cu succes piloţii: Ghiţă Negrea pilot, Savu Gelu copilot la categoria extrem, iar la open au participat Kertész Attila pilot… Continuă »

Azi de la ora 18, la muzeul din Sfântu Gheorghe, va fi inaugurarea expoziţiei „Civilizaţia lemnului în estrul Transilvanei”. În cadrul acestei expoziţii vor fi expuse peste 30 de fotografii şi vederi despre plutăritul, prelucrarea şi comerţul lemnului la Topliţa. Fotografiile, care multe vor fi expuse pentru prima oară sunt între anii 1905-1929. Expoziţia va… Continuă »

Topliţeanul de 63 de ani Lukács Domokos din anul 2000 stă într-un cort ridicat într-o „grotă” la marginea oraşului. El după ce în anul 1980 a cumpărat un teren în cartierul Măgheruş, unde a construit o casă cu trei nivele, iar după 1991 aici a construit şi o păstrăvărie, în anul 2000 casa a fost… Continuă »