În oraşul nostru sunt două vâltori, din păcate din acest an nici unul nu funcţionează. Acestea au fost construite în anul 1850, iar timp de 157 de ani au funcţionat, alături fiind şi o moară, care în anii 50 a fost demolat. Vâltoarea nu funcţionează deoarece proprietarii sunt în vârstă şi nu mai au puterea… Continuă »

Azi în jurul orei 23 s-au anunţat rezultatele concursului „Miss Topliţa 2007”. Iată clasamentul final: Miss Topliţa: Laura Manya (anul naşterii 1988), locul I: Claudia Teslovan (1989), locul II: Aliţei Alina (1989), III: Aliţei Sanda (1988), IV: Sorina Vîga (1985), V: Valah Monica (1987), VI: Sbârcea Claudia, VII: Dobay Monika (1989). Sponsori: Primăria Topliţa, S.C…. Continuă »

Azi de la ora 15 s-a desfăşurat la hotelul Mureş, proba teoretică în cadrul concursului Miss Topliţa 2007. La această proba, care era compusă din întrebări din cultura generală şi referitor la oraşul nostru, s-au prezentat 9 concurente. Notele au fost acordate de la 1 la 5, iar pe locul unu s-au „clasat” Aliţei Alina… Continuă »

Mâine, la Centrul Cultural, se va ţine un simpozion, expoziţii foto-documentare, şi se artă plastică, tot odată se vor lansa 23 de cărţi, printre care două în legătură cu oraşul nostru: „Sangidava” şi „Oameni de seamă ai topliţei”. La ora 15 la hotel Mureş se va ţine concursul scris pentru concursul „Miss Topliţa”. Sâmbătă între… Continuă »

La acest sfârşit de săptămână se va organiza „Zilele Topliţei”. Din păcate încă nu se ştie programul în totalitate. Vor concerta Animal X, Bere Gratis, Hara, Emma, Ana , Kati şi Milan, Irina Loghin.

Ieri din partea Consiliului Naţional Secuiesc s-a depus o coroană la mormântul lui Urmánczy Nándor, fost parlamentar şi fondatorul a mai multe organizaţii şi partide. Delegaţia a fost condusă de Borsos Geza vicepreşedintele C.N.S.

Azi s-a montat un ceas modern pe catedrala ortodoxă. Ceasul care est dotat cu „GPS”, adică funcţionează prin satelit, a fost fabricat în Ungaria de către firma „Rancz”, în total cântăreşte 15 kg şi a costat 6.500 de euro. Are o memorie mare unde se pot înregistra diferite cântec. În prezent are în memorie peste… Continuă »

A izbucnit un incendiu la groapa de gunoi a oraşului din cartierul Măgherus. În acest loc flăcările au mistuit o suprafaţă de 200 metrii pătraţi şi datorită intervenţiei pompierilor flăcările nu s-au extins la vegetaţia din jur. Cauza focului ar putea fi o ţigară.

Începând de mâine, prin organizarea Centrului Cultural Topliţa, se va înfiinţa o tabără de arte plastice cu participarea a zece studenţi de la facultatea din Bucureşti. Această tabără, ce va ţine o săptămâna, se va încheia printr-o expoziţie cu lucrările participanţilor. Expoziţia va avea loc la Centrul Cultural.

Dacă între 16-20 vor fi zilele „Miron Cristea” între 21-22 iulie s-e va organiza zilele oraşului nostru. Din păcate încă nici acum ne se ştie ce formaţii de muzică vor concerta la Topliţa, în timp ce de zilele Borsecului care se va organiza între 3-5 august deja de luni de zile se ştie ce formaţii… Continuă »