Mâine se va înfiinţa oficial şi la Topliţa CNS. Această organizaţie a fost fondat de un topliţean în 1918 şi nu este partid.

Începând sâmbătă de la ora 18 se va deschide prima ediţie a „Festivalului berii Ciucaş”, care va continua atât sâmbătă cât şi duminica. Festivalul organizat de clubul „Cris&Mar” va fi ţinut la stadionul Mureşul. Invitaţi: Cristina Rus, Dinu Maxel, Ispita, La Strada Dance, Lorena, Leila, Cumetrii, Andrada şi Roxana, Ilie Micolov, Vacanţa Mică, Rabă. Vor… Continuă »

Azi va pleca o delegaţie la Brusel. Delegaţia va reprezenta UDMR-ul, iar printre aceştia vor fi şase persoane din zona Gheorgheni-Topliţa. UDMR Topliţa va fi prezent prin preşedintele organizaţiei locale, Szabó Kálmán. Delegaţia va sta trei zile în capitala Belgiei, unde va participa la şedinţele Parlamentului European.

An de an în zona Bajko proprietarii de terenuri nu se pot bucura de recoltele lor, deoarece unii rromii din această zonă le fură. Cu toate că acum doi ani mai mulţi proprietari de teren au reclamat furturile de pe terenurile lor nu s-a putut face nimic. În acest an de peste o lună au… Continuă »

Până la sfârşitul lunii septembrie primăria din localitate va înfiinţa poliţia comunitară. În acest scop până pe 11 septembrie vor angaja şase persoane.

În aceste zile Garda de Mediu Judeţean a amendat mai multe firme din zona noastră care se ocupau cu prelucrarea lemnului. Astfel trei firme au fost amendate cu câte 30.000 lei, iar o firmă cu zece mii lei. Deoarece nu deţineau autorizaţie de mediu.

De circa două săptămâni a apărut cartea „Oameni de seamă ai Topliţei”. Cartea care este prima de acest gen în zona noastră, este bilingvă şi conţine a scurtă biografie a 57 de topliţeni care în decursul timpului au devenit cunoscuţi atât în ţară cât şi în străinătate.

Ieri s-a retrocedat ştrandul Urmánczy. Bazinul şi perimetrul acestuia în ultimii doi ani s-a deteriorat foarte mult, astfel s-a furat tot ce se putea mişca, iar bazinul a fost umplut cu tot feluri de mizerii. Sperăm că primăria locală, din cauza căruia s-a deteriorat acest ştrand, va despăgubii noii proprietari.

Azi după masă s-a deschis oficial sucursala Băncii Române de Dezvoltare din Topliţa. Printre invitaţi au fost prezent: domnul Cornel Grosu director general şi deputatul Mircea Duşa.

Primăria locală a primit o invitaţie de la primăria oraşului înfrăţit, Budapesta sectorul XV, pe perioada 18-21 august la Budapesta. Unde ei vor vizita capitala Ungariei şi se vor întâlni cu edilii sectorului.