Vineri 2 noiembrie de la orele 10 şi 12 în cadrul unei zile tematice de dezvoltare se va ţine o întrunire cu oameni de afaceri, conducători de instituţii şi întreprinderi, consilieri, şi cetăţeni ai oraşului nostru. Această întâlnire, care se va ţine la sala de şedinţe a Consiliului Local, este organizată de grupul de lucru… Continuă »

La vârsta de 82 de ani a decedat Dr. Baróthy Miklós. El 51 de ani a activat la spitalul din localitate, dintre care 25 de ani ca director. Va fi înmormântat pe 29 octombrie în cimitirul din Cornişa.

Primăria locală a cumpărat în jur de 1700 de becuri pentru iluminatul public. Acest becuri sunt amplasate pe drumurile din localitate de către angajaţii unei firme specializate din Cluj. Până acum pe majoritatea străzilor s-au amplasat becurile. Acestea au fost cumpărate de Primăria locală în lizing şi vor fi plătite timp de şapte ani.

Era cunoscut îndeosebi în Topliţa şi zonă, dar vărstnicii din mai multe localităţi ale Ardealului l-au cunoscut sau au auzit de el. Numele lui este strâns legat de „echipa de aur” a fotbalului local. Wolf Jozsef a fost legitimat la echipa topliţeană în anul 1952, la vârsta de 24 de ani, având calităţi deosebite de… Continuă »

De ieri se află în oraşul nostru o delegaţie din oraşul înfrăţit, Budapesta sectorul XV. Delegaţia este condusă de Hajdu Laszlo primarul sectorului care tot odată este şi deputat în parlamentul Ungariei.

Ieri în etapa a II-a a Campionatului Naţional de juniori II s-au înregistrat următoarele rezultate: – băieţi, CSŞ Topliţa – CSŞ Cluj 3-0; – fete, CSŞ Topliţa – CSŞ Târnăveni 3-0.

După ce cu câteva săptămâni în urmă o delegaţie a UDMR-ului a fost invitată în capitala Belgiei, acum e rândul tinerilor de la România Mare. Ei au fost invitaţi de Partidul Popular şi se vor deplasa în cursul zilei de azi. În delegaţie vor fi peste 50 de persoane iar Topliţa va fi reprezentată prin… Continuă »

Sâmbătă cu începere de la ora 10,30 se va ţine în piaţa agroalimentară ziua recoltei, sub denumirea de „Toamna Topliţeană”.

După ce primăria locală a început o luptă împotriva şoproanelor amenajate peste tot în oraşul nostru, un nou scandal a fost demarat cu avertizarea locuitorilor din 13 blocuri care pe parcursul anilor au construit acoperişe deasupra apartamentelor proprietate personala. Aceste acoperişe s-au construit fără vreun act legal, dar locatarii au fost nevoiţi să facă aceste… Continuă »

Orice nouă lucrare care abordează problematica românilor din Arcul Intracarpatic şi convieţuirea lor cu secuii, cu maghiarii şi cu alte etnii este un câştig pentru cunoaşterea istoriei locale, regionale şi de ce nu, a celei naţionale. Drumul anevoios al cunoaşterii istoriei românilor din fostele scaune secuieşti a dobândit încă o izbândă prin apariţia lucrării „Românii… Continuă »