De curând s-a desfăşurat la Buşteni Campionatul Naţional de Escaladă Mixt Dificultate la care a participat şi topliţeanul, de 26 de ani, Andrecuţ Florin Ciprian, el la acest concurs s-a clasat pe locul trei. Andrecuţ care este component şi al lotului naţional. În clasamentul general alcătuit de Federația Română de Alpinism și Escaladă pe anul… Continuă »

Se ştie ca românului ii place a petrece şi mai ales de sărbători. Dar cum o petrecere nu vine fără băuturile alcoolice, Crăciunul din acest an nu a fost chiar liniştit. De la medicul de gardă, doctor Sanda Zaharia al Spitalului Municipal Topliţa am aflat că în ultimele zile s-au înregistrat la Serviciul de Urgenta… Continuă »

S-a terminat turul campionatul judeţean de fotbal pentru juniori. Echipa Ştiinţa Topliţa, atât la juniori născuţi între anii 1993-1994 cât şi la cei născuţi în anul 1997-1998 au terminat turul pe locul 1 (din 8 echipe). Astfel putem spune că antrenamentele ţinute de antrenorul Bolfa Ioan, dar şi cantonamentul din acest an din Danemarca dă… Continuă »

SMURD Topliţa prin licitaţie a câştigat o salvare modernă în valoare de 70.000 euro. La aceasta se va mai adăuga aparatura medicală necesară care va costa circa 20.000 de euro care va fi asigurat direct de către şeful SMURD-ului, Raed Arafat. Salvarea va ajunge la Topliţa în cel mult trei luni.

Ultimele două rezultate din cadrul campionatului de volei junioare I din grupe. CSŞ Târnăveni – CSŞ Topliţa 0-3 şi CSŞ Topliţa – CSŞ Târgu Mureş 3-1. Topliţencele s-au calificat pentru turneul semifinal care se va organiza la Topliţa la sfârşitul lunii ianuarie.

Toate localităţile mai mari au o emblemă reprezentativă pentru ei, fie că sunt vechi de sute de ani, sau mai recente. Topliţa se poate „mândri” că este singurul municipiu care nu are o emblemă. În prezent toate oraşele şi majoritatea a comunelor şi satelor se pot mândrii cu blazonul lor, noi nu. Cu toate că… Continuă »

În prezenţa a mai multor invitaţi s-a inaugurat oficiul prefectural (lângă BRD). La acest eveniment a participat şi fanfara militară din Miercurea Ciuc. Au ţinut discursuri despre importanţa acestui birou, care este primul din judeţ, domnii: Constantin Strujan prefectul judeţului, Dezsi Zoltan subsecretar de stat, Mircea Duşa deputat şi primarul topliţei Niculae Baciu.

Vineri de la ora 13 se va inaugura oficiul prefectural din Topliţa (lângă finanţele publice). Directorul oficiului este domnul Vîjeilă Constantin, iar programul institutului va fi de la ora 8 la 16.

Oraşul nostru are un potenţial turistic foarte mare care din păcate nu este valorificat. În această categorie sunt şi izvoarele termale. Din păcate acestea nu sunt valorificate şi încet cu încet „dispar”. Aici în primul rând mă gândesc la izvorul termal care se află în vecinătatea pieţei agro-alimentare, izvor care după 1990 a fost îngrădit… Continuă »

În aceste zile împlineşte 4 ani „cantina săracilor” din localitate. Această cantină înfiinţat de parohia reformată este sprijinită şi de cele 3 parohii înfrăţite din Olanda. În prezent la cantină zi de zi mănâncă în total 40 de localnici indiferent de etnii şi religie.