Acum o sută de ani s-a aprins lumina electrică pentru prima oară în oraşul nostru. Fabrica O.Fa. a instalat un agregat de producele al energiei electrice care avea 24 kw şi debita un curent continuu la tensiunea de 100 kv. Aceasta în august 1916 a fost distrus, iar în ianuarie 1917 a fost repus în… Continuă »

În aceste zile s-a desfăşurat Cupa României la sanie pe role. Această competiţie s-a desfăşurat în trei etape: 1. la Petroşani, 2. la Câmpulung Muşcel, 3 la Vatra Dornei. În clasamentul final concurenţii de la CSŞ Topliţa au obţinut următoarele rezultate: la junioare Roşcă Mădălina locul 2 din 23 de concurente, la juniori Dobrin Dragoş… Continuă »

După cum am scris o delegaţie din Topliţa, în frunte cu primarul Platon Stelu s-a deplasat la Marcali, unde azi au participat la deschiderea Târgului Internaţional, după care primarul topliţei s-a întâlnit cu directorul firmei Saubermacher cu care au discutat despre un proiect comun. Azi delegaţia din Topliţa s-a mai completat cu un grup de… Continuă »

Azi o delegaţie, în frunte cu primarul Platon Stelu se vor deplasa în oraşul Marcali unde vor participa la zilele oraşului. Oraşul nostru din anul 1991 est înfrăţit cu oraşul Ungar.

În cadrul returului campionatului de fotbal judeţean: Mereşti – Ştiinţa Topliţa 1-1.

Ieri s-a întors din Franţa ansamblul profesionist Rapsodia Călimanilor, unde au avut trei spectacole în localitatea Vaugneray. Ansamblul amintit anul aceasta a mai participat la un maraton de spectacole în Lyon de Zilele Consulatului, unde au mai participat ansambluri din 63 ţări.

Mâine se va desfăşura cel de a doua ediţie a zilei Urmanczy Nandor la care vor participa oaspeţi din ţară, din Ungaria şi Austria. Începerea va fi de la ora 10 la biserica romano catolică din localitate.