Între 28-31 iulie la Gheorgheni se va organiza cel de al XIX-lea tabără al Asociaţiei Carpaţiilor din Ardeal (EKE). Cu această ocazia organizatorii vor organiza mai multe drumeţii montane, unu-l dintre acestea poartă denumirea de „Urmánczy Nandor”. Astfel săptămâna viitoare în zilele de miercuri, joi şi vineri vor vizita oraşul nostru peste o mie de… Continuă »

In perioada 27 iulie – 01 septembrie 2010, Casa de Cultura a Municipiului Toplița găzduiește o expoziție de arta plastica: grafica, pictura, sculptura și ceramica. Program de vizitare: în fiecare zi de MARTI, între orele 10.00 – 14.00 şi MIERCURI între orele 14.00 -18.00. Info: Antal Marcela

De vineri până azi s-a desfăşurat Cupa Municipiului Topliţa la fotbal juniori. Clasamentul final la categoria celor născuţi în anul 1999: 1. Pietricica Piatra Neamţ, 2. Arsenal Bistriţa, 3. Ştiinţa Topliţa, 4. FCM Tg. Mureş, 5. Avântul Reghin, 6. Sporting Suceava, 7. Siculum M-Ciuc, 8. LPS Piatra Neamţ, 9. Roseal Odorhei, 10. FCM 2. Tg-… Continuă »

De ieri în oraşul nostru au sosit delegaţiile oraşelor cu care Topliţa este înfrăţită. Astfel de la Budapesta sectorul XV a sosit o delegaţie în frunte cu primarul Hajdu Laszlo, din oraşul Marcali 5 persoane printre care şi prmarul Suto Laszlo. Aceste delegaţii participă la zilele oraşului nostru, totodată vizitează împrejurimi8le topliţei. O altă delegaţie… Continuă »

Vineri, 16. iulie vor participa mai multe formaţii locale şi din zonă de muzică uşoară şi populară. Vor mai da concerte Rapsodia Călimanilor, Şcoala Populară de Artă din Borsec şi formaţia Plan Perfect din Gheorgheni. Sâmbătă, 17 iulie:- muzică populară: Daniel Raţiu, Arghil Cioată, Anamaria Cioată, Miron Simionca şi Ansamblul de Dansuri maghiare al Colegiului… Continuă »

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a devenit, luni, operational si în Harghita, la ceremonia de inaugurare fiind prezent si subsecretarul de stat în Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat. Festivitatea de operationalizare a avut loc la Miercurea Ciuc, pe platoul din fata Palatului Administrativ si a inclus luari de cuvânt si o defilare… Continuă »

Abia s-a dat în folosinţă linia de gaz Topliţa – Gheorgheni şi deja la capătul „magistralei” care se află în apropierea părăului Bajko s-a şi furat gardul protector şi câteva robinete. Cu toate că făptaşii încă nu au fost prinşi, deja s-a montat robinete noi şi s-a înlocuit gardul furat.

În centrul oraşului, în apropierea bibliotecii „George Sbârcea”, au început lucrările pentru înălţarea unei statui. Mulţi dintre locuitorii oraşului cred că este vorba despre o statuie a celui mai de seamă topliţean, George Sbârcea, care chiar ar merita, căci nici măcar o stradă nu poartă numele lui (în oraşul Agigea o stradă a fost numit… Continuă »

În această săptămâna a sosit în oraşul nostru o delegaţie din oraşul Frankfurt de la parohia romano catolică din acel oraş cu care cei din Topliţa sunt înfrăţiţi din anul 1990. Delegaţia condusă de Klaus Dieter Then a participat la hramul bisericii romano catolice din Topliţa şi a vizitat mai multe locuri din oraşul nostru.