Topliţeanul Stracula Attila ieri a lansat o nouă carte sub titlul: Ghid de conversaţie Român-Maghiar. Criticul de artă şi film Stracula Attila această nouă carte l-a editat la o casă de editură din Târgu Mureş şi se poate cumpăra (deocamdată) doar în Tg-Mureş.

Între 29-30 august din sectorul XV al budapestei s-a afalt în oraşul nostru o delagaţie de 9 persoane în frunte cu Mozga Marta preşedintele asociaţiei ClubNetCet, precum şi Csapo Lajos preşedintele Asociaţiei Artiştilor din Budapesta. Oaspeţii în cele două zile au vizitat oraşul nostru s-au întălnit cu domnul primar Stelu Platon, au vizitat leagănul de… Continuă »

Grupul folcloric al Clubului Copiilor din Toplita format din elevele Voda Ioana, Raita Cristina, Cioloca Malina, Vlaic Alexandra si Rusu Diana a sustinut la Budapesta un mic program folcloric, cu ocazia Zilei Nationale a Ungariei, la invitatia primariei sectorului XV. Programul a fost foarte apreciat atat de gazde, cat si de invitatii din alte tari,… Continuă »

Pe data de 24 septembrie la Casa de Cultură din oraşul nostru va fi concertul formaţiei ORION. Iată istoria formaţiei: 1984-Topliţa, jud.Harghita. Botond LAZAR-lead guitar,vocal ,Sorin BLAGA-rithm guitar,Mircea GRIGORAS-bass,vocal, Marius MACARIE-tobe înfiinţează formaţia ORION. Se compun piese proprii precum, Autostrazi in cosmos,De ce?,Baka Blues,etc.Au loc prestatii live in cadrul Cenaclului Flacara,precum si in casele de… Continuă »

Astazi (19.08.), grupul folcloric al Clubului Copiilor din Toplita condus de catre prof. Craciun Ilie, va pleca la Budapesta unde va participa la manifestarile Zilei Nationale a Ungariei, la invitatia primarului sectorului XV. Acolo vor prezenta un mic program folcloric cu melodii si jocuri populare din zona Toplitei. Vom reveni cu amanunte la intoarcere. Info:… Continuă »

Mâine o delegaţie de 10 persoane va onora invitaţia celor din Budapesta sectorul XV cu care oraşul nostru este înfrăţită de peste 20 de ani. Topliţenii printre altele vor participa la manifestările Zilei Naţionale al Ungariei, dar vor fi prezenţi şi la întâlnirea de final de mandat al actualului primar, Hajdu Laszlo, unde domnul primar… Continuă »

Au început lucrările de renovare a bisericii reformate din oraşul nostru. Biserica a fost construită în anul 1895 de către familiile Elteto şi Urmanczy, iar ultima oară a fost renovată în anul 1993. Renovarea bisericii este făcută de o firmă din Gheorgheni şi costă 35.000 de lei, din care 10.000 de lei este asigurat de… Continuă »

Aseară o furtună urmat de ploi torenţiale şi rupere de nori a pricinuit mai multe pagube în oraşul nostru. Astfel peste 100 de case şi gospodării au fost inundate, în cartierul Vale s-a produs şi o mai mică alunecare de teren. În Moglăneşti de asemenea mai multe case au fost inundate, de asemenea în Luncani… Continuă »