Nu demult a fost editat cartea cu titlul „Structuri ocupaţionale tradiţionale în zona Topliţei Mureşului superior”. Cartea a fost scrisă de prof. Dr. Dorel Marc, are format B5 şi are 281 de pagini. O lucrare excelentă care trebuie neapărat citită, autorul a scris această carte cu mult profesionalism şi este foarte bine documentată.

Azi de la ora 12 va fi lansarea cărţii „Topliţa repere monografice” scris de Ilie Şandru, Felicia Man, Costel Cristian Lazăr. Cartea are format B5 şi are 112 pagini. Lansarea va fi în sala de şedinţe a consiliului local.

La Miercurea Ciuc s-a desfăşurat Gala sportului Harghitean pentru anul 2010. La categoria juniori Vâlcan Alexandru Ionel s-a clasat pe locul 7. de la CSŞ Topliţa (sanie). La categoria echipe-juniori, pe locul 1 s-au clasat echipele de volei de la CSŞ Topliţa, echipa de hochei pe iarbă de la Odorhei şi echipa de hochei U18… Continuă »

În aceste zile o organizaţie social-catolică din Topliţa, „Familia Kolping” a iniţiat o acţiune de întrajutorare pentru orfelinatul din Lăzarea. La această acţiune a participat şi liceul „Kemény János” şi astfel au donat orfelinatului condus de Bojte Csaba peste 100 de pachete conţinând îmbrăcăminte, caiete, creioane etc. Info: Familia Kolping

De câţiva ani a început termoizolarea unor blocuri. Lucru foarte bun dar din păcate la unele blocuri multe s-au făcut nu tocmai bine. De pildă la blocul B de pe B-dul N. Bălcescu geamurile termopane montate pe balcoane nu peste tot se pot deschide. Astfel o parte a geamurilor nu vor fi spălate, curăţate nici… Continuă »

În incinta stadionului Mureşul au început forările pentru apă termală. Firma din Miercurea Ciuc care execută lucrările astăzi a ajuns la 40 de metri adâncime. După spusele conducătorului de forare până acum a fost mai greu fiindcă au forat în calcar şi trebuia betonat locul forării. După spusele lor vor fora până la 200 de… Continuă »

Începând de sâmbătă pârtia de schi, Măgheruş, îşi va deschide porţile pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Totodată mâine se va inaugura pârtia de schi de la Borsec. La inaugurare va participa şi doamna Elena Udrea.

Parohia reformată din oraşul nostru de 20 de ani este înfrăţită cu parohia reformată din Hengello. În aceşti ani cei din oraşul Hengello în fiecare al doilea an au venit cu cadouri pentru cei mici. Astăzi o delegaţie a vizitat oraşul nostru şi au adus peste 300 de pachete pentru copii, totodată au adus ajutoare… Continuă »

Azi o delegaţie de la Consiliul Judeţean a vizitat oraşul nostru. Comisia respectivă a vizitat bisericile romano catolice şi cel reformat în vederea de a fi trecute pe lista monumentelor istorice. Biserica romano catolică a fost construită între anii 1868 şi 1873, iar cel reformat între anii 1892 şi 1895.

Au început lucrările înfiinţării unui patinoar, lângă fostul cinematograf „Călimanul”. Din spusele celor care se ocupă cu patinoarul am aflat că dacă timpul va fi favorabil la sfârşitul săptămânii viitoare se va putea patina. Totodată aici se vor organiza diferite concursuri, dar şi meciuri de hochei între echipe de juniori din zona noastră.