4 organizații locale au depus petiție pentru respingerea cererii înaintate de către Asociația Urmánczy Nándor Egyesulet pentru aprobarea amplasării unei statui al Dr. Urmanczy Nandor. In cadrul ședinței consiliului local de ieri dl. Costel Lazăr (PNL) a solicitat respingerea cererii motivând cu activitățile iredentiste, revizioniste și antiromânești ale lui Urmanczy N. Reprezentantul organizației U. N…. Continuă »

Astazi, 22 Aprilie se sarbatoreste Earth Day (pe romaneste Ziua Pamantului). Chiar si Google si-a schimbat azi logoul pentru a ne anunta despre aceasta sarbatoare. Primul eveniment a avut loc în SUA în 1970 si de atunci s-a transformat într-unul global.Aceasta zi, ar trebui sa ne aminteasca despre probleme ecologice cu care se confrunta planeta… Continuă »

În data de 21 aprilie 2011, ASOCIAȚIA DE PROTECȚIE A MEDIULUI ȘI PREZERVARE A RESURSELOR DE APĂ ”PROMURES” TOPLIȚA , cu ocazia sărbătoririi „ ZILEI PĂMÂNTULUI „ organizează o acțiune de ecologizare în zona Banffy. Această manifestare face parte din proiectul ” SĂPTĂMÂNA CURĂȚENIEI „ inițiat de către PRIMARIA MUNICIPIULUI TOPLIȚA. Dacă vrei să participi,… Continuă »

Ieri Asociaţia Dr. Urmánczy Nándor din Topliţa a depus o cerere către consiliul local pentru obţinerea aprobărilor pentru a instala o statuie din bronz cu Urmánczy Nándor. Iată cererea depusă: CĂTRE CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TOPLIŢA Asociaţia Culturală „Dr. Urmánczy Nándor” Egyesület din Topliţa, se adresează consiliului local deoarece intenţionează să amplaseze în municipiul Topliţa… Continuă »

Între 7 aprilie şi 11 aprilie se va afla în oraşul nostru o delegaţie condusă de domnul Dieter Then din oraşul Frankfurt. Oaspeţii vin la parohia romano catolică cu care sunt înfrăţiţi de peste 20 de ani.

Spitalul din Topliţa din nou va primii un ajutor de 261000 Ron pentru cumpărarea unui mamograf. În această săptămâna doi miniştrii şi preşedintele UDMR, Borbely Laszlo şi Kelemen Hunor, vor vizita Topliţa şi localităţile din jurul oraşului nostru. Info: Mohácek Ákos

*Marti, 05 aprilie 2011, orele 1100 & 1300 – „Povestea Prostiei” (pentru copii), piesa sustinuta de trupa Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacau (biletele/abonamentele se gasesc la indrumatorii educativi ai elevilor); *Vineri, 08 aprilie 2011, ora 1700 – „Voci de primavara”, concert sustinut de Scoala Populara de Arta din Toplita, in colaborare cu Primaria Municipiului Toplita… Continuă »