'11 mai
29

De câteva zile un grup de arheologi a vizitat oraşul nostru. Ei au studiat câteva locuri interesante arhelogic. O locaţie de agest gen este locul care de câteva luni a fost declarat sit arhelologic şi se află la câteva sute de metri de centrul oraşului. După spusele lor pe la jumătatea lunii iunie vor veni… Continuă »

'11 mai
25

S-a deschis ştrandul din staţiunea a Bánffy. Biletele costă 9 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

'11 mai
24

Cu ocazia „noaptea muzeelor” inelul – sigiliu găsit de un topliţean împreună cu un prieten de a lui a fost expus la muzeul din Tg. Mureş. După spusele directorului muzeului domnul Soos Zoltan inelul cu siguranţă a fost al unui înalt oficial roman. Inelul de 24 de karate are 28,33 de grame este din aur… Continuă »

'11 mai
16

Azi în jurul orei 9 va sosi în oraşul nostru un grup din Ungaria de la Asociaţia Haromhatar, oaspeţii conduşi de artistul Portik Peter vor sta două zile în oraşul nostru, timp în care vor vizita localitatea noastră şi împrejurimile.

'11 mai
10

A sosit circul şi în oraşul nostru. Astăzi şi mâine se vor ţine câte două spectacole în cortul amenajat lângă stadionul Mureşul. Programul circului Gartner încep de la orele 16 şi 18. Astăzi locuitorii oraşului au putut vedea „parada” elefanţilor care au trecut prin centru.

După cum am informat încă din luna ianuarie Asociaţia ClubNetCet din Budapesta sectorul XV şi Asociaţia Dr. Urmanczy Nandor au anunţat un concurs internaţional de desen cu temă ecologică sub titlul „Salvează”. Desenele se puteau trimite până pe data de 31 martie, iar cei care doreau să participe trebuiau să aibă vârsta între 6 şi… Continuă »

Topliţeanul Lung László Zsolt mâine de dimineaţă va sosi în oraşul lui natal. Actorul în anul 2008 a mai avut un spectacol în Topliţa cu trupa Szekelylend, înfiinţat de el. Actorul care în prezent locuieşte în oraşul Miercurea Ciuc va vizita rudele şi prieteni iar seara de la ora 19 va fi prezent la teatrul… Continuă »

LUNA MAI *Vineri, 06 mai 2011, ora 1700 – „Balul majoratului”, eveniment organizat de Liceul Teoretic „O.C. Taslauanu” in colaboare cu Primaria Municipiului Toplita; *Sambata, 07 mai 2011, ora 1900 – „Soska, sultkrumpli avagy a meccs”, spectacol sustinut de Asociatia Culturala VIGADO Tg. Secuiesc; *Marti, 10 mai 2011, orele 1030 & 1230 – „Aventurile lui… Continuă »

Un nou progrămel interesant pentru elevii din Topliţa: Mic festival de pantomimă!!! Tema va fi aleasă din Poveşti şi povestiri, nuvele ale autorilor clasici. Pot participa elevi între 7 şi 14 ani. Este indicat să participe un elev /clasă ( nu neapărat pe nivel de clasă deoarece Festivalul se va derula in Casa de cultură)…. Continuă »