Ieri s-a încheiat săpăturile – sondaj din Moglăneşti. După cum a declarat directorul muzeului din Gheorgheni, domnul Csergo Tibor, sa-u găsit urme locuite şi unelte din silex, care se datează între anii 20.000 î.e. şi 14.000 î.e. noastre. Totodată s-au mai găsit urme locuite din epoca bronzului, care se datează dintre anii 1.300 î.e. şi… Continuă »

Pe 7 August, la Garana, Caras Severin, a avut loc unul din cele mai tehnice maratoane, Banat Mountain Bike Maraton (BMM2011), unde au participat si concurenti ai Bike Toplita, Sanduly Laszlo si de la Merida NoMad Team, Fodor Emese din Odorheiu Secuiesc. Laszlo s-a clasat pe locul 48 iar Emese a urcat pe treapta a… Continuă »

În aceste zile s-a desfăşurat la Cristurul Secuiesc o cupă de karate pentru sportivi între vârstele de 6-22 de ani. Topliţa a fost reprezentată de A.S. Shodan şi au cucerit 11 medalii de aur, 15 de argint şi 5 de bronz în diferite categorii de vârstă. Iată cei care au obţinut medalii. Kosa Ervin locul… Continuă »

INVITAȚIE În perioada 05, 06 şi 07 august 2011 (vineri, sâmbătă și duminică), ASOCIAȚIA DE PROTECȚIE A MEDIULUI ȘI PREZERVARE A RESURSELOR DE APĂ ”PROMURES” TOPLIȚA , cu ocazia sărbătoririi „ZILEI INTERNAȚIONALE A PARCURILOR ȘI A GRĂDINILOR ZOOLOGICE”, organizează o excursie în PARCUL NATIONAL CĂLIMANI . Obiectivul principal al acestei acțiuni este conștientizarea şi educarea… Continuă »

Astăzi a sosit un grup de arhelogi în localitatea noastră, care deja s-a şi pus pe treabă şi au început să sape pentru noi descoperiri din oraşul nostru. Nu demult s-ai descoperit obiecte de mi de ani în localitatea noastră. Arheologii sunt din Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Cluj, Oradea, Iaşi.

Topliţa de peste 20 de ani este înfrăţită cu oraşul ungar Marcali. Pe data de 9 august un grup de turişti din oraşul amintit vor vizita oraşul nostru. Grupul este condus de Monostori Laszlo fostul viceprimar al oraşului Ungar. Ei vor vizita oraşul nostru precum şi alte localităţi din judeţul nostru.