În privinţa centrului istoric pentru istoria oraşului nostru perioada anilor 1977 – 1982 este una neagră . În perioada amintită s-a hotărât desfiinţarea centrului istoric. Din cei peste 50 de clădiri nimicite erau cam zece care intr-adevăr nu reprezentau prea mult în privinţa arhitecturală, dar restul în loc să fie renovate s-au distrus, printre care… Continuă »

Biblioteca Municipală „George Sbârcea“ Topliţa vă aşteaptă în data de 03.10.2011, ora 19.00. – Lansarea cărţilor d-nei prof. Doina Dobreanu : ”SURÂSUL AMINTIRILOR” şi „CÂNTECUL OBÂRŞIEI“. – Vernisajul expoziţiei de artă textilă culese de d-na prof. Doina Dobrean. – Lecturi din : Poezii populare româneşti Datinile şi credinţele poporului român – Vizitarea bibliotecii şi a… Continuă »

Pe vremuri de mult apuse erau la modă podurile acoperite, care nu numai acoperiş aveau dar şi lateral erau zidite. Astfel de poduri erau nu numai în judeţul nostru dar şi în alte judeţe. În prezent doar lângă Odorhei şi lângă Turda mai există. Acestea în ultimi ani au fost renovate şi incluse în circuitul… Continuă »

Este foarte simplu. Faci curațenie pentru tine și pentru țara ta, pentru România noastră. Nu uita 24 septembtie 2011 ora: 8.00 curațenie generala la Toplița, Harghita. Persoane de contact: Zsolt Kalapács , tel.0731354085 Daniela Pop, tel.0744117790

Mâine, 21 septembrie consulul Ungariei Dr. Zsigmond Barna Pal va vizita oraşul nostru. Printre altele domnul consul se va întâlni şi cu domnul primar Stelu Platon.

În cadrul campionatului judeţean de fotbal, în etapa a 4-ra: Homorod – Ştiinţa Topliţa 3-2 (0-1) De la Ştiinţa au marcat: Mezei Paul şi Kelemen Cristian. Echipa topliţeană se află pe locul 3.

Oraşul nostru de peste 20 de ani este înfrăţită cu oraşul Marcali din Ungaria. Între 18-21 septembrie sub conducerea primarului Dr. Suto Laszlo va sosi o delegaţie din Marcali. Ei au fost invitaţi de către primăria din oraşul nostru. Tot odată o delegaţia din partea primăria Topliţa se va deplasa în oraşul Marcali pe data… Continuă »

În cadrul campionatului judeţean de fotbal, în etapa a 3-a echipa locală Ştiinţa a câştigat cu scorul de 3-0 pe teren propriu în faţa echipei Unirea din Cristuru Secuiesc. Golurile echipei din topliţa au fosta marcate de Mezei Paul, Ungureanu Paul şi Kelemen Cristian. Echipa Ştiinţa după trei etape se află pe primul loc.

Pe data de 3 septembrie 2011 a avut loc a doua ediţie a „Predeal MTB PRO Trophy”, o competiţie de clasa in ciclismul montan la care au participat aproximativ 400 de ciclist, printre care si concurenţi ai BIKE Topliţa. La traseul de 20km – Hobby, in categoria de vârsta 30-40 de ani: Marin Moldovan s-a… Continuă »

Între 2-4 septembrie s-a desfăşurat cea de a IV-a ediţia a zilelor Urmanczy Nandor. Pe data de 2 septembrie au sosit oaspeţii din Budapesta şi oraşul Papa. Sâmbătă 3 septembrie oaspeţii împreună cu membrii Asociaţiei Urmanczy Nandor au vizitat oraşul şi împrejurimile. Programul festiv al acestei ediţii a început pe data de 4 septembrie cu… Continuă »