Piciorul plat Ce este piciorul plat Alinierea complicată a oaselor, muşchilor, ligamentelor şi tendoanelor din picioare formează un arc dintr-o parte în alta (metatarsian) şi un arc în lungime (longitudinal). Pe măsură ce mergeţi, aceste arcade maleabile, elastice, ajută la distribuţia egală a greutăţii corpului de-alungul fiecărui picior. Semnele piciorului plat Majoritatea oamenilor cu picior… Continuă »

De când se înregistrează oficial temperaturile ieri, 25 august, s-a înregistrat la Topliţa cea mai călduroasă zi. Astfel ieri a fost 35,6 grade celsius. Zile călduroase s-au mai înregistrat pe data de 15 august 1954 34,5 °C. , pe data de 19 iulie 1987 34.8 °C , iar pe data de 24 iulie 2007 s-a… Continuă »

De două zile arde groapa de gunoi a oraşului nostru. Din cauza căldurii şi a sticlelor de la groapa de gunoi din cartierul Măgheruş, a izbucnit un incendiu care şi astăzi încă arde. Din cauza lipsei reţelei de apă în aceea zonă a fost mai greu pentru pompieri stingerea focului, dar şi cu ajutorul voluntarilor,… Continuă »

Sâmbătă s-au încheiat săpăturile arheologice de la situl din Topliţa. Grupul de arheologi format din specialişti din Târgovişte, Cluj şi Gheorgheni a fost ajutat de un arheolog din Belgia şi de un grup de studenţi din ţară şi din Statele Unite ale Americii. Domnul Mircea Anghelinu, conducătorul acestor săpături arheologice a declarat că şi de… Continuă »

Într-o clădire veche din cartierul Zencani s-a găsit o bombă aeriană din al doilea război mondial. Această bombă ne explodată de 10 kilograme a fost dezamorsată de organele abilitate din Miercurea Ciuc. Cel mai sigur este vorba despre o bombă rusească deoarece localitatea noastră în anul 1944 a fost bombardată de mai multe ori de… Continuă »

De câteva zile au început săpăturile la situl din Topliţa, unde şi anul trecut un grup de arheologi din Târgovişte, Cluj şi Gheorgheni au săpat şi au descoperit peste 2.500 de obiecte din epoca de piatră, care ulterior au fost confirmate şi de laboratoarele din Germania ca situl fiind cea mai veche aşezare din ţară…. Continuă »

Sportiva de tenis din localitatea noastră Karacsony Renata a participat la Cupa Reghin. Cu toate că abia a împlinit 14 ani ea participă la categoria de senioare. La cupa amintită, care s-a desfăşurat în perioada 10-12 august sportiva topliţeancă a cucerit cupa amintită. Iată câteva din rezultatele sportivei: Karacsony – Ana Stoica 6-1, 6-1. Karacsony… Continuă »

Între 6-8 august un grup de turişti din Budapesta au vizitat oraşul nostru. Oaspeţii fiind membrii de conducere ai Fundaţiei Jancso Benedek. Ei prima zi au vizitat castelul Urmanczy, iar a doua zi, 7 august, au vizitat cascada termală Banffy şi staţiunea Banffy. După masă au depus coroane la mormântul lui Urmanczy Nandor după care… Continuă »

2. Babil Lăzarea 3. Punto Old Boys Topliţa Diploma de „Fayr Play” a fost atribuită echipei Happy Old Boys din Topliţa Diploma specială acordat de echipa Punto a fost decernat echipei: Oreg Fiuk din Remetea. Alte distincţii: cel mai bun portar: Kosa Lajos (Topliţa) Cel mai bun jucător: Ciocania Vasile din Gălăuţas, dar aceasta după… Continuă »

În anii trecuţi ştrandurile Bánffy şi Urmánczy, au atras mulţi turişti. Din păcate în acest an ştrandul Bánffy nu a fost deschis astfel majoritatea turiştilor au vizitat ştrandul Urmánczy. Faţă de alţi ani în acest an au vizitat deosebit de mulţi turişti cascada de apă termală Bánffy. Doar după informaţiile mele aici au fost turişti… Continuă »