Cartoful este un aliment destul de important. În aceste zile în cartierul Măgheruş am vizitat pe domnul Lukacs Domokos, care se poate mândrii cu cartofi foarte ciudaţi. Aceşti cartofi în prezent au o creastă de peste trei metri şi cu toate că proprietarul nu a folosit medicamente sau diverse chimicale pentru menţinerea lor, frunzele de… Continuă »

O delegaţie din Topliţa s-a deplasat în oraşul Ungar, Marcali, cu care Topliţa este înfrăţită de peste 20 de ani. Delegaţia participă între 28 şi 30 septembrie la Festivalul Recoltei. Prima zi cei prezenţi vor participa la deschiderea oficială a festivalului unde Dr. Suto Laszlo, primarul oraşului va ţine un discurs, după care cei prezenţi… Continuă »

În cadrul campionatului judeţean de fotbal, într-un meci din cursul săptămânii: Ştiinţa Topliţa – Metalul Vlăhiţa 1-2 (1-0). Golul echipei local a fost marcat de Kelemen Cristian. Etapa de duminică: Hargita Cârţa – Ştiinţa Topliţa 4-1 (2-1). Golul topliţeniilor a fost marcat de Psibel Andrei.

În peisajul superb al Bicazului, la poalele muntelui sacru, pe 15 septembrie a avut loc a doua ediţie a MTB Bicaz Marathon, organizat de Primăria Bicaz şi Asoc. Renaşterea Bicazului. Aşa cum ne-am obişnuit, echipa BIKETOP a fost prezentă şi la acest eveniment. Marin Moldovan s-a întors cu un bine meritat loc 3 la categoria… Continuă »

20, 21 septemrie 2012 , ora 19,oo, Festivalul de folclor Mioriţa, preţ bilet 10 lei, relaţii la tel:0755333125; 28 septembrie, ora 18,30 Spectacol de muzică uşoară pentru toate vârstele: WOW Show, susţinut de ANNABELLA Soare, în deschidere va cânta Mălina Cioloca, preţul biletului 8 lei, relatii la tel: 0748 261016, 0720065998 sau la bibliotecă. Info…. Continuă »

Topliţeanca de 14 Karacsony Renata din nou în atenţia tenisului naţional. După ce la un turneu de la Mediaş unde s-a clasat pe locul 2 la categoria senioare, la turneul de la Miercurea Ciuc la categoria 14-16 ani s-a clasat pe primul loc. În perioada 16-17 septembrie din nou a participat la un turneu de… Continuă »

Pe data de 15 septembrie s-a desfăşurat Cupa Old Boys la Gălăuţaş, pe terenul nou cu iarbă artificială. Clasamentul final: 1. Old Boys Gălăuţaş, 2. Old Boys Gălăuţaş II, 3. Punto Topliţa, 4. Old Boys Stânceni, 5. Old Boys Remetea, 6. Masters Topliţa. Alte premii: Cel mai bun jucător Feher Arpad (Remetea), Golgeter: Ciocania Vasile… Continuă »

În fiecare localitate este foarte important ca trecerile pentru pietoni să fie marcate şi corect atenţionate nu numai pentru pietoni dar şi pentru conducătorii auto. În oraşul nostru în acest an s-au marcat toate trecerile pentru pietoni, atât pe carosabil cât şi prin indicatoare, dar totuşi o trecere importantă pentru pieton a fost „desfiinţată”. Este… Continuă »

După zeci de ani staţiunea Bánffy, în acest an nu a deschis porţile. Din această cauză, de peste două luni a început strângerea de semnături în care se cere ca primăria locală să intervină, pentru a face demersuri de a redeschide ştrandul termal. Până astăzi cei în cauză au adunat peste 700 de semnături pro… Continuă »

Ieri în cadrul campionatului judeţean de fotbal: Viitorul Gheorgheni – Ştiinţa Topliţa 2-1 (0-1). Golul echipei din Topliţa a fost marcat de Kelemen C.