Între 30 august şi 2 septembrie se desfăşoară a II-a ediţia a zilelor culturale a maghiarilor din Topliţa, în cadrul cărora se desfăşoară şi a VI-a ediţia Urmanczy Nandor. Programul acestor zile.30 august ora 17 la castelul Urmanczy, expoziţie de pictură al artistului Portik Peter din Ungaria. ora 18 concertul formaţia de muzică uşoara INSECT…. Continuă »

Din data de 19 august au început pentru a treia oară săpăturile arheologice din cartierul Moglăneşti. În anii precedenţi în aceste locuri s-au găsit peste cinci mi de obiecte de vânătoare sau alte obiecte din epoca de piatră. După ce acestea au fost analizate în laboratoarele din Germania s-a stabilit că aceste obiecte din opal… Continuă »

Cu ocazia Zilellor Gălăuțașului, Organizația Tinerilor Maghiari din Gălăuțaș vor fi prezenți la sărbătoare cu propriul Cort al Tineretului! Jocuri, diferite concursuri, lucru manual, face-painting și limonada gratis îi vor aștepta pe toți care ne vor vizita. Dacă vrei doar să discutăm despre viitorul tineretului din Gălăuțaș caută cortul inscripționat cu ”Cortul Tineretului”. Vă așteptăm… Continuă »

Astăzi un număr de 70 de biciclişti din Voivodina au venit în oraşul nostru. Ei participă la cea de a XII ediţia a turului Voivodina. Azi bicicliştii au vizitat oraşul nostru, iar mâine dimineaţa vor continua drumul către Reghin.

Astăzi a sosit în oraşul nostru un grup de 46 de persoane din localitatea Pusztafoldvar. Oaspeţii sunt membrii Asociaţiei Maghaz cu care Asociaţia Dr. Urmanczy Nandor din Topliţa are relaţii de colaborare. Oaspeţii în frunte cu preşedintele asociaţiei Molnar Istvan, dar şi cu primarul localităţii Pusztafoldvar, Dr. Baranyai Istvan, au fost primiţi de membrii asociaţiei… Continuă »