Elevii şi studenţii, tineri autori de poezie, proză, eseu din toată zona Topliţei sunt aşteptaţi de acum încolo să trimită creaţii în scopul publicării în paginile revistei TOPLITERA la adresa toplitera@yahoo.com. Lansarea revistei: 31 august 2016 ăn incinta bibliotecii Municipale „George Sbârcea” Topliţa. Revista este rodul unui proiect finanţat de Primăria şi Consiliul local Topliţa,… Continuă »

Acum aproximativ 5 ani în Topliţa la un sit arheologic s-au descoperit mai multe obiecte din silex (opal). Aceste obiecte, vârfuri de săgeţi şi alte obiecte ce foloseau oamenii la tăieri sau curăţire, în decursul săpăturilor sau adunat, astfel că în anul 2014 erau peste cinci mii. Acestea au fost analizate în Germania şi s-a… Continuă »

Între 25-31 iulie s-a desfăşurat la Gura Humorului o tabără de tenis de masă şi concurs pentru jucătorii de divizie A. La acest concurs au participat concurenţi din Ungaria, Ucraina, Germania, Moldova şi România. Concursul a fost câştigat de campioana Europeană la juniori Andreea Dragoman din Mediaş, elevă în clasa a IX-a. Dintre cei 80… Continuă »