|
| Szerző |
Üzenet |
vaduvanegra51
Tag
|
# Elküldve: 2 Júl 2010 19:50
Válasz
Domnule primar, *legat de PIATA AGROALIMENTARA (si nu vorbesc numai in numele meu). incercati sa eliminati comerciantii "mafioti" si incurajati producatorii. trebuie verificati toti cum ar fi dl. truta din zencani care vinde lapte, dar nu poseda atatea vaci pentru cat lapte produce si vinde (nu cumva il achizitioneaza de la vecini?!). si mai este dna pop ioana cu dl teslovan ioan care vand produse lactate in hala. ei cumpara de la stani cas si urda si vand de 3-4 ori mai scump (cum se poate sa produca aceste produse cand ei sunt zi de zi pe piata; trebuie verificate documentele de asemenea, daca au drept de vanzare etc.) *apoi, NU EXISTA O PARCARE ACCESIBILA pentru producatori. in spate la PLUS e mult prea departe, iar cea a magazinului PLUS de ce este "proprietatea" lor?. NU EXISTA SPATIU DE DEPOZITARE adecvat pentru cantitati mai mari de produse agricole. *in speranta solutionarii rapide asteptam rezultate. va multumesc
|
digger
Tag
|
# Elküldve: 3 Júl 2010 14:41 ··· Szerkesztve: digger
Válasz
Ar fi multe de spus...
|
sangidăveanul
Tag
|
# Elküldve: 3 Júl 2010 14:44 ··· Szerkesztve: sangidăveanul
Válasz
Nu stiu daca exemplele de mai sus sunt cele mai elocvente,macar cei nominalizati stiu ce inseamna sa cresti un animal....Dar ce ziceti de stufoasa familie Magheran (mai sunt si alte exemple ce nu au nimic de a face cu culoarea pielii) , care vinde legume si fructe de ani de zile in piata agroalimentara si care habar nu are daca de exemplu cartoful are bulbii sub pamant sau acestia cresc in copaci ca merele...Ei si altii ca ei care habar nu au ce inseamna munca la camp,pentru care uneltele cu coada sunt un mare mister,au certificat de producator si ca sa fie tacamul complet mai fac toti de acolo si presiuni asupra producatorilor onesti,veniti sa-si vanda personal marfa,in ideea ca o vor obtine pe bani de nimic pentru a o revinde mai departe...
|
Isti
Tag
|
# Elküldve: 3 Júl 2010 18:45
Válasz
E ....Aici ai perfecta dreptate, si mai este o producatoare...nevasta lui Iordachita, fost politist, si aia e ....mare producatoare
|
faramita
Tag
|
# Elküldve: 4 Júl 2010 16:27
Válasz
stati calm ca mereu va fi influenta cuiva astfel: ****fam.Magheran din acest an nu mai vinde in piata toplita ***fam iordachita a fost si mereu va fi protejata cuiva si ca exemplu mereu are prima masa de la intrare pt clientela. ****POATE NE SPUNE VREUN EXPERT AGRICOL DIN TOPLITZA IN CE ZONA A TARII ESTE DEJA RECOLTAT PORUBMUL DE A AJUNS PE MASA CELOR CU CERTIFICAT DE PRODUCATOR? ***si mai este o ,,POARTA,, pentru cei din piata si anume acoperirea unei legi,CEA A CERTIFICATULUI DE PRODUCATOR CARE PERMITE membrilor din acea gospodarie sa foloseasca acel act fara a avea tangenta cu pamintul ,ei dor oferind spre vinzare produsele.PROBLEMA ESTE ca nu se face referire la cine ar fi de drept acei membrii din gospodarie?????? **** fam Truta din zencani detine destule vite si le trateaza foarte corespunzator pentru productia de lapte.cred ca oricine este acceptat sa faca o vizita pt a se lamurii ca nu cumpara laptele spre revinzare.are chiar si o cultura de CAPSUNI si este de laudat *****d-na Ioana si Irimia pot fi cautati putin la compozitia produselor lactate pe care le vind,nu doar la gust ci si mai aprofundat insa pt asta tre un laborator al pietii SI IARASI IN ACOPERIREA ACELUI CERTIFICAT DE PRODUCATOR,un membru din gospodarie poate vinde ceea ce produce tot neamul ********** piata e o realizare pentru a civiliza cetateanul insa sa vedem cum va arata cind: -----------------------si unde vor fi depozitatii muntii de pepene si varza.sacii de cartofi,ardei ,vinete si retul produselor ca doara nu o fi natura asa de rea sa nu lase taranii fara recolta autohtona. ----------------------si tot pentru sanatatea cetateanului mai este ceva de luat in seama:!!!!!! acei comercianti care sint din alte zone si binecunoscuti de ani buni la Toplita NU ar mai trebui SA-SI FACA DORMITORUL prin magaziile cu fructe si legume ca doara nu se impaca bine una cu cealalta. - ))))) ATI VAZUT UNDEVA SCRIS>>>>>>>LOC PENTRU SPALAT FRUCTE,ZARZAVATURI?>>>>>>CA DOAR LA TOPLITA MERGE SA VINZI BRINZA SI SA TE SPELI PE MAINI UNDE SE SPALA MORCOVII. -----VETI SPUNE CA MAI ESTE TIMP DAR FRATILOR POATE CA VINE SI CALDURA ,DAU MUSTELE SI NU E TIMP. MAI POVESTIM DESPRE PIATA DUPA CE VOI CITII COMENTARIILE. CU RESPECTE.
|
realitatea
Tag
|
# Elküldve: 4 Júl 2010 17:21
Válasz
Daca Iordachita va mai vinde si Magheran nu,atunci avem o problema de moralitate... O problema este ca NU AVEM PRODUCATORI autohtoni,iar cei de departe tocmai pentru ca nu au unde sa doarma si sa isi si pazeasca marfa(o problema,nu?)incet au plecat si nu se mai intorc.I-am pierdut si pe aceia deci...Concluzionand piata de legume ar trebui sa fie goala din lipsa de producatori.Este goala... ? Cred ca trebuie gasit un echilibru undeva astfel incat sa fie incurajati producatorii din alte parti sa vina la noi si sa fie controlat procesul de intermediere astfel incat sa nu o ia razna.Nu trebuie ignorat faptul ca sunt producatori care aleg sa vanda marfa de acasa pentru ca din punct de vedere al costurilor,diferenta de pret cat ar pune la masa de vanzare din piata nu ii acopera costul taxelor,transportului,cazarii si mesei /zi de vanzare.Cine crede ca producatorul vinde marfa la piata cu cat o vinde de la ferma sau gradina, e putin naiv.pentru ca din acel adaos trebuie sa isi acopere costurile anterior enuntate.Astfel ca prefera sa o vanda direct.Problema se pune cat poate fi controlat acest proces de intermediere pentru ca de la ferma respectivului pot fi schimbate una doua,chiar trei persoane... Ideea este sa se foloseasca manusi la manipularea produselor lactate si carne mai ales,si diferite la manipularea banilor.Spalarea pe maini e importanta,utilizarea manusilor insa inlatura orice speculatie. Si sa nu fim mai catolici decat PAPA ca asta ne-a dus in blocajele de azi din Romania...parerea mea...
|
faramita
Tag
|
# Elküldve: 5 Júl 2010 10:25
Válasz
ati vazut moralitate cind e vorba de bani si mita?
|
raulc
Tag
|
# Elküldve: 14 Júl 2010 09:17
Válasz
http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Pacaleala_Dabuleni_0_297570828.html
Chiar am fost atras zilele trecute de etichetele unui magazin de legume-fructe din Toplita " Pepeni romanesti de Dabuleni" . Se pare ca ne putem insela foarte usor, in ziua de azi nici in paine nu mai poti avea incredere.
|
razvan
Tag
|
# Elküldve: 21 Júl 2010 22:39
Válasz
pt fara minte ( faramita)
nu cred ca esti u in stare sa zici si sa critici cine produce si ce produce in piatza .. la urma urmei te pot asigura ca acele persoane au toate actele la zi si in regula .. si sti tu ce e aia productie ? ai ceva productie pe acasa si nu ai loc in piata ? poi daca e asa sunt sigur ca ai sa fi ajutat .... observ ca in piata nu se vinde un produs apicol ... daca tot detii informatii si asa de bine informat nu sti vreun producator autorizat si autohton? parerea mea e ca nu trebe sa critici tu producatorii din toplita fara sa ai dovezi , iar daca ai ar fi bine sa ni le prezintzi si noua sa anuntam pers autorizate pt a lua masuri
|
faramita
Tag
|
# Elküldve: 23 Júl 2010 16:34
Válasz
pt razvan -----ce critici am adus producatoriilor autohtoni ? ****produse apicole autorizate si ca producator se vind in piata din toplita doar o singura zi si este vb despre o persoana din jud mures. **** cine e vinovat ca un apicultor din toplita nusi face documentele necesare sa isi vinda produsele in piata?eu sau d-voastra?daca vreti picultori autohtoni din toplita obtii informatii autorizate de la asociatia apicultorilor m-ciuc sau mergi si vorbesti la magazinul de linga catedrala unde e libraria ADA,este si un spatie cu apicole si naturiste. ****stati calm ca stiu ce inseamna productie mai mult decit credeti,insa ma afecteaza ca un toplitean critica un producator mergind pe ideea ca la toplita o vaca bine furajata (ca doar e interesul agricultorului)nu poate da o productie buna de lapte .animalul iti da dupa cum i se da.dar in fine posibil ca va cresteti 5 gaini in jurul blocului si nu se munceste mai mult. ----imi place subiectul PIATA DIN TOPLITA asa ca o sa mai vorbim.cu respecte,
|
|