In baza Acordului de Imprumut dintre Romania si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei , M.E.C.T.S.prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finantare Externa deruleaza proiectul pentru Reforma Educatiei Timpurii( PRET)
Scopul general al proiectului este imbunatarirea calitatii infrastructurii sistemului de educatie prescolara, imbunatarirea serviciilor educationale oferite de gradinite ce vin in intampinarea nevoilor locale ale comunitatii.
In cadrul PRET. M.E.C.T.S. sprijina infiintarea unei retele de 325 Centre de Resurse pentru Educatie si Dezvoltare in toate orasele din Romania prin:
-dotarea centrelor cu un pachet corespunzator de echipamente TIC;
-asigurarea unui minim de mobilier necesar desfasurarii activitatii CRED;
-formarea resursei umane;
-elaborarea regulamentului de functionare a CRED;
Un astfel de cabinet a fost inaugurat la Gradinita ,,DUMBRAVA MINUNTA’’din Toplita in data de 29.01.2010. la ora 12. In prezenta parintilor , directorilor de scoli si gradinite , reprezentantii bisericilor, reprezentantii Consiliului Judetean,ai radioului, ai presei locale, si ai parintilor d-na inspector ERDEI LUCICA de la ISJ-HR. taie panclica de inaugurare. Director CSATLOS ANA conducatoarea centrului promite ca echipa CRED, in persoana d-nei prof Stan Daniela , inst. Pintea Georgeta si inst. Szocs Braic Maria Dumitria sunt gata sa ofere servicii complementare de formare, informare, diseminare si consiliere acelor copii si adulti care au nevoie din comunitatea locala.
Aceste servicii se vor desfasura prin antrenarea unor specialisti din diferite domenii, primovand astfel comunicarea si parteneriatul dintre grădinite si alte institutii din oras.

Fi primul informat, abonează-te la ştiri prin flux RSS sau email!

Părerea ta contează!