Tinerii liberali au donat deja 25 de tone de alimente către 27 de localităti sinistrate

În cadrul campaniei nationale de solidaritate a Tineretului National Liberal, în perioada 17 - 20 februarie, peste 1.100 de tineri liberali, din 22 filiale, au participat la actiuni de deszăpezire si distributie de alimente, haine si medicamente.

Tineretul National Liberal a organizat o campanie natională de solidaritate, în cadrul căreia, fiecare dintre cele 47 de filiale ale organizatiei, au donat deja sau vor dona în următoarele zile alimente, haine, pături ti lemne câte unei localități sinistrate.

Până în acest moment, au plecat transporturi de la 22 de filiale TNL: Sectoarele 2, 3, 5, 6, Alba, Arges, Bihor, Bistrita Năsăud, Brăila, Călărasi, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timis, Tulcea. Ajutoarele au ajuns în 27 localităti, în judetele: Buzău (8) – C.A. Rosetti, Florica, Garoafa, Ghergheasa, Luciu, Robeasca, Scutelnici, Valea Slănicului; Brăila (3) – Drobu, Galbeni, Jirlău; în județul Călărasi (6) – Budesti, Chirnogi, Rodovanu, Soldanu, Ulmu, Unirea Valea Popii; Giurgiu (4) – Izvoarele, Mihai Bravu, Singureni, Toporu; Ialomita (1) – Armăsesti; Ilfov (1) - Petrochioaia; Mehedinti (1) - Isvorel; Vrancea (3) – Dumitresti, Slobozia Bradului, Tătăranu.

Donatiile de până acum totalizează 25 de tone de alimente, 100 de saci cu haine groase de iarnă, 500 de pături si 40 de tone de lemne. Filialele TNL din proximitatea judetelor afectate au organizat si actiuni de deszăpezire în localitătile sinistrate.

Presedintele TNL România, Florin – Alexandru Alexe a participat la actiunile organizate în judetul Călărasi, în localitătile Budesti si Soldanu. Alături de tinerii care au deszăpezit casele sinistratilor si au distribuit alimente, s-au aflat si 4 medici care au consultat 143 de pacienti, dintre care 43 de adulti si 100 de copii. Bilantul consultatiilor a fost unul îngrijorător: 80 de copii si 24 de adulti au necesitat tratament medicamentos, 17 pacienti au fost îndrumati către medici specializati, 4 sunt suspecti de diabet Si unul de cancer. Toate medicamentele necesare, pentru cazurile care puteau fi tratate ambulatoriu, au fost puse la dispoziTia pacienTilor de echipa de medici a TNL.

În urma acTiunilor din aceste 3 zile, Florin - Alexandru Alexe, preDedintele TNL, a declarat: ”Tinerii liberali s-au mobilizat exemplar, ceea ce arată că solidaritatea între generaTii există. Mai mult decât atât, s-a dovedit că tinerii sunt conectati la realitătile economico-sociale din tară si că au capacitatea si determinarea de implicare pentru a îndrepta, pe cât posibil, efectele dezastruoase ale actualei guvernări.”

La această dată, campania este în desfăsurare, iar donatiile se strâng în continuare la sediile filialelor PNL din Bucuresti si din tară, transporturile către zonele sinistrate fiind organizate periodic.

T comunică – Departamentul de comunicare al TNL
Info: Buzilă Victor Sebastian

Fi primul informat, abonează-te la ştiri prin flux RSS sau email!

Părerea ta contează!