În data de 08.05.2010 (sâmbătă) în municipiul Topliţa, s-a desfăşurat o acţiune de ecologizare a malurilor râului Mureş, organizată de către Asociaţia de Protecţie a Mediului şi Prezervare a Resurselor de Apă ”PROMUREŞ” Topliţa, în cadrul campaniei „Împreună pentru un mediu curat”, iniţiată de A.P.M.Harghita.
Au participat aproximativ 40 de persoane, voluntari ai Asociaţiei ”PROMUREŞ”, elevi de la liceele şi şcolile din municipiu, angajaţi ai Direcţiei Apelor Mureş, Primăriei Topliţa, precum şi cetăţeni ai municipiului.
La ora 10, s-a dat startul campaniei, fiind precedată de distribuirea a peste 500 de flyer-e, cu specificul acţiunii de ecologizare, în scopul conştientizării şi educării tuturor categoriilor de cetăţeni, pentru gestionarea corespunzătoare a deşeurilor.
Acţiunea a vizat ecologizarea şi salubrizarea malurilor râului Mureş , începând din cartierul Mihail Kogălniceanu până la confluenţa cu pârâul Valea Topliţei.
S-au colectat câteva tone de gunoi, PET-uri, ambalaje de plastic nedegradabile şi alte deşeuri, care au fost transportate cu două autoutilitare puse la dispoziţie de către Direcţia Apelor Mureş.
Acţiunea s-a finalizat, cu un picnic pe malul Mureşului, la care participanţii s-au delectat cu un delicios ”Gulaş”, oferit de către sponsorul acţiunii, Restaurantul ”Izabella”.
Din păcate, de la an la an putem constata că oamenii se dezvaţă foarte greu de vechile obiceiuri. Şi în acest an s-au găsit cantităţi impresionante de deşeuri pe malurile Mureşului, de la materiale de construcţii şi deşeuri menajere, până la mormane de PET-uri, pe alocuri, voluntarii au trebuit să desfiinţeze adevărate gropi de gunoi improvizate.
Concomitent cu operaţiunile de curăţare ar trebui înăsprite controalele, în vederea depistării şi pedepsirii, celor care fac mizerie.
Ne puteti vizita vizita la : http://promurestoplita.blogspot.com
Daniela Pop

Fi primul informat, abonează-te la ştiri prin flux RSS sau email!

Părerea ta contează!