28
mai '14

Adriana Pop, elevă în clasa a VI-a, la Liceul O.C. Tăslăuanu din Toplița, va reprezenta România, la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori – IMYB ( International Meeting of Young Beekeepers), ediția a 5-a, organizată de către Federația Internațională „ APIMONDIA”, în perioada 5 – 8 iunie, în localitatea Pszczela Wola din Polonia. Cu ocazia acestei întâlniri se va organiza o competiție pe teme apicole.
Competiția se va ține la Complexul Școlar și de Formare Profesională în Agricultură de la Pszczela Wola (www.pszczelawola.edu.pl) și va consta în următoarele probe:
-lucru pe un stup real
-microscopie
-recunoașterea uneltelor apicole
-recunoașterea plantelor melifere
-cunoștințe teoretice despre albine și apicultură.
Eleva din Toplița, face parte din lotul național organizat și pregătit de către Federația Asociațiilor Apicole din România ” ROMAPIS ” (www.romapis.org/index.php). Antrenorul acestei tinere echipe, din care mai fac parte, Dobre Ioana din Ploiești și Godja Vladuț din Vadu Izei, este domnul Ion Mirea din Ploiești.
Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori este un eveniment anual organizat cu sprijinul Comisiei pentru Europa a Apimondia care prilejuiește întâlnirea apicultorilor adolescenți reprezentând țara lor. În 2014 este a 5-a ediție iar cele anterioare au avut drept gazdă Polonia, Cehia, Austria și Germania. România nu a fost reprezentată până în acest an la această manifestare care reprezintă un fel de „olimpiadă școlară europeană de apicultură”.
Să urăm succes tinerei echipe.

Fi primul informat, abonează-te la ştiri prin flux RSS sau email!

Părerea ta contează!