S-a întors lotul de copii care a reprezentat România la Olimpiada Internaţională a Tinerilor Apicultori pregătit de către Federaţia "ROMAPIS"

La începutul lunii aprilie a avut loc lângă Bucureşti, în localitatea Ciofliceni, selecția pentru desemnarea echipei care a reprezentat România la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Apicultori (Olimpiada Apicolă) care a avut loc în localitatea Pszczela Wola, Polonia, în perioada 5-8 iunie 2014. În urma selecţiei candidaţilor ţara noastră a fost reprezentată de tinerii: Pop Adriana din Topliţa (HR), Dobre Ioana din Ploiești (PH) şi Godja Vlăduț din Vadul Iezi (MM). În zilele de 15 şi 16 aprilie echipa a urmat un stagiu de pregătire sub îndrumarea domnilor Gheorghe Dobre, Traian Enescu şi Ion Mirea. Mai multe informaţii despre această acţiune se pot găsi pe site-ul Federaţiei ROMAPIS (www.romapis.org/index.php).
Cei trei tineri, care au reprezentat România la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Apicultori - IMYB (Internaţional Meeting of Young Beekeepers), au ocupat la probele individuale locurile 40, 41 și respectiv 37 din numărul total de 53 de participanti.
Lotul României, organizat de Federaţia ROMAPIS s-a plasat pe poziţia 13-15, la egalitate cu Lituania şi Anglia la evaluarea pe echipe, dintr-un număr de 19 de ţări participante, fiind considerate de către noi că o poziţie onorantă, dat fiind faptul că este la prima prezentă într-o astfel de competiţie şi deoarece copiii noştri, beneficiari ai unor cunoştinţe de apicultura dobândite în context casnic, extraşcolar, au fost în situaţima de a concura cu loturi de cele mai multe ori compuse din elevi ai unor forme de învăţământ specializat apicol. Primele locuri pe echipe au fost ocupate de Austria, Germania şi Polonia.
Competiţia a avut loc la Complexul Şcolar şi de Formare Profesională în Agricultură de la Pszczela Wola.
Preocuparea tinerilor pentru această activitate nobilă dar în același timp grea, demonstrează fără nevoia de alte argumente, faptul că apicultura are viitor în România iar noi trebuie să încurajăm astfel de activităţi pentru a create încrederea tinerei generaţii în viitorul său aici, în propria-i țară, printr-o profesie pe care a moştenit-o prin generaţii de la străbunii săi daci. Federaţia noastră a reușit să asigure resursele necesare pentru desfășurarea în bune condiţii a evenimentului."
Mircea Ciocan, Preşedintele Federației ROMAPIS

Fi primul informat, abonează-te la ştiri prin flux RSS sau email!

Părerea ta contează!