Piciorul plat
Ce este piciorul plat
Alinierea complicată a oaselor, muşchilor, ligamentelor şi tendoanelor din picioare formează un arc dintr-o parte în alta (metatarsian) şi un arc în lungime (longitudinal). Pe măsură ce mergeţi, aceste arcade maleabile, elastice, ajută la distribuţia egală a greutăţii corpului de-alungul fiecărui picior.
Semnele piciorului plat
Majoritatea oamenilor cu picior plat, prezintă inflamaţie şi durere în ligamentele feţei inferioare a picioarelor, tendinită achileană, fracturi prin solicitare, întinderea musculaturii anterioare a gambei, monturi şi hiperkeratoză. În aceste cazuri, piciorul plat poate duce la un dezechilibru muscular şi probleme articulare la nivelul gleznelor, genunchilor, coapselor şi părţii inferioare a spatelui.
Cauzele care pot duce la apariţia piciorului plat
Greutatea excesivă, slăbirea ţesuturilor de susţinere sau suprasolicitarea pot duce la slăbirea ligamentelor şi musculaturii ce suportă arcada plantară pe lungime, ducând la căderea acesteia. Solicitarea excesivă asupra podului piciorului, mersul, statul sau efectuarea de exerciţii pe suprafeţe dure pot slăbi sau turti arcada metatarsiană din partea anterioară a piciorului dumneavoastră.
Diagnosticul piciorului plat
Cel mai simplu şi cel mai comod este amprentarea computerizată a tălpii. Ce înseamnă acest lucru? Se face o ”fotografie” digitală despre talpa piciorului şi cu ajutorul unui program se va vedea dacă aveţi sau nu probleme cu talpa dumneavoastră. Este foarte important ca la copii de peste 4 ani să se facă o examinare, pentru a detecta cât mai devreme probleme apărute la nivelul tălpii. Să nu neglijaţi importanţa prevenţiei!
Tratamentul piciorului plat
Dacă aveţi durere cronică datorată piciorului plat, purtarea unui suport pentru arcadă plantară special croit poate produce ameliorarea simptomatologiei. Puneţi acest dispozitiv în interiorul pantofilor şi el vă va ajuta la sprijinirea şi reformarea arcadei plantare. Este foarte important să folosiţi un susţinător plantar fabricat pe măsură individuală, exact pentru nevoile tălpii dumneavoastră!

Din 3 septembrie, să ne faceţi o vizită în incita policlinicii - luni, miercuri şi vineri între orele 9,00-14,00 iar marţi şi joi între orele 9,00-16,00 - şi vă facem amprentarea computerizată gratis!

Fi primul informat, abonează-te la ştiri prin flux RSS sau email!

Părerea ta contează!