Școala de Fotbal ”PROMureșul” Toplița a debutat sâmbătă, 3 octombrie, în campionatul de juniori A1 (Under 19) a județului Harghita împotriva formației AS Lunca de Jos. A fost o partidă dominată cap-coadă de echipa de pe valea Mureșului, la final tabelul arătând un neverosimil 11-1. În altă ordine de idei însă, acest meci, PROMureșul, sprijinită de Consiliul Județean Harghita prin proiectul „PROMureșul Renaște”, Adriaprodcom, EmmaCremma și Romanian Association for the Study of Gambling din Cluj-Napoca, l-a jucat în memoria fondatorului și fostului antrenor al echipei, Vlad Todiriță. Copiii lui Vlad Todiriță, Vlad și Ramona, împreună cu familiile lor au sprijinit de asemenea organizarea acestui joc. Nu în ultimul rând, o contribuție semnificativă au adus componenții echipei, ajutați și de Sebastian Buzilă, Berindei Iustinian, Böythe László, Kercso László, Antal Ilie, Mera Raul, Ujică Alexandru și Buzilă Andrei.
Vlad Todiriță
Despre Vlad Todiriță s-ar putea scrie multe pagini, cei care au primit flyer care anunța meciul memorial au spus la unison ”Todiriță? Un om bun!”. Așa și-l amintește orașul pe cel care a făcut istorie în județul Harghita atât ca jucător, cât și ca antrenor. În calitate de jucător, Todiriță a jucat la Minerul Bălan și Mureșul Toplița, în timp ce în postura de antrenor a promovat Mureșul Toplița în diviza C în 1989. Cea mai mare performanță a reușit-o cu Apemin Borsec, formând și promovând echipa în diviza B. Familist convins, om de afaceri și fost președinte al Asociației Județene de Fotbal Harghita, Todiriță nu a putut sta departe de fotbal nicio clipă, astfel în 2012 a înființat Școala de Fotbal ”PROMureșul” Toplița. Cu ”PROMureșul” nu a stat prea mult pe gânduri și a început să caute performanța, echipa încoronându-se vicecampioană în sezonul 2014-2015 la juniori A1. Un cântec românesc spune că ”Pe acest teren numit viață, aruncă prea puțini cu flori, iar cei mai buni jucători au jucat din dragoste pentru culori”, și Vlad Todiriță toată viața a muncit din dragoste pentru culori, pentru copii și pentru oraş! Omagiul de pe 3 octombrie arată că va rămâne veșnic în inimile noaste, fiindcă, cum arată un tricou pregătit de echipă PROMUREȘUL = VLAD TODIRIȚĂ!

PROMureșul Toplița 11-1 AS Lunca de Jos
Meciul a început cu întârziere, din cauza unei urgențe medicale, elicopterul SMURD a trebuit să aterizeze pe Stadionul ”Mureșul” Toplița. După intervenția medicilor, Todiriță Ionuț, căpitanul ”urșilor” a înmânat o medalie Mariei Todiriță în semn de mulțumire și respect pentru toată activitatea soțului ei. Echipa a pregătit de asemenea un banner cu chipul fostului antrenor, arătând că legendele nu vor fi niciodată uitate! După un moment de reculegere, arbitrul Straia Răzvan (Toplița), ajutat de Călugăr Horațiu (Toplița) și Deák Ferenc (Miercurea Ciuc) au condus fără probleme meciul, dar avertizând echipa gazdă cu 5 cartonașe galbene. A fost un meci fără istoric, în care motivația și valoarea superioară a PROMureșului a făcut diferența. Antrenorul Roca a început cu Gruianu în poartă, cu Olariu, Marin, Todiriță și Ambrus pe linia de fund, cu două extreme dibace Moldovan și Rîpan ajutați de mijlocașii centrali Platon și Crăciun și cu două vârfuri Avram și Gliga. Pe parcurs au mai intrat Tokes, Techeș, Chirilă și Raita, pe când, din cauza unor probleme cu legitimația, Böythe nu a putut juca. Sub privirile a circa 100 de spectatori prezenți, Avram a reușit să marcheze un gol fabulos, de la aproximativ 30 de metri, direct în vinclu, după care a mai marcat de trei ori. Pe lista marcatorilor s-au mai trecut Olariu, Crăciun și Gliga cu câte o dublă, iar Raita a înscris și el o dată. Etapa viitoare, pe 10 octombrie, PROMureșul primește vizita rivalei din Miercurea Ciuc.
Bükfeyes – Rákossy Zsombor

Fi primul informat, abonează-te la ştiri prin flux RSS sau email!

Părerea ta contează!