Între 8-9 octombrie s-a desfășurat la Odorheiu Secuiesc concursul Nektaria la care au participat 160 de apicultori. Toplițeanul Tokes Attila a obținut două medalii de bronz. Astfel au fost apreciate mierea din rapiță și de miere polifloră.

Plute pe Mureș Pompierii din Gheorgheni au construit o plută, utilizând în jur de 3.000 de flacoane din plastic. Ei astfel au vrut să atragă un semnal de alarmă în cee ace privește poluarea mediului înconjurțtor. Pluta a fost lansat la apă la Remetea, iar ieri pe la amiaz a trecut și prin Toplița.

Primul şi unicul atestat documentar al topliţei se datează din anul 1567, adică anul aceasta aşezarea noastră are 450 de ani. Aceste documente se află la arhivele din Târgu Mureş şi Budapesta. Din acest atestat documentar reiese că în anul amintit căpitanul cetăţii Brăncovenşti, Petrichevich Horváth Kozma(1523-1590), pe moşia lui Banffy Pal a adus trei… Continuă »

Ieri, 10 august, a sosit în oraşul nostru un grup de 34 de persoane din Budapesta, sectorul XV, oraş înfrăţit cu Topliţa. Oaspeţii după ce au vizitat oraşul s-au distrat în Staţiunea Banffy. De azi cei din Ungaria, alături de elevi din Topliţa participă la o tabără pentru tineri organizat la Gheorgheni

După ce în anii trecuţi s-a demolat podul cu boltă Miţi, după unele informaţi se doreşte demolarea podului Urmanczy. Acest pod a fost construit în anul 1869 şi de mai multe ori a fost renovat. Aceste poduri tip tunel au fost la modă în secolul XIX, dar multe dintre ele s-au distrus din cauza că… Continuă »

Asociatia Salvamont Toplita Caliman a finalizat proiectul „ Toplita – o destinatie pentru iubitorii de escalada”. S-au realizat 19 trasee de escalada cu grade diferite de dificultate – 13 trasee pe Tarnita si 6 trasee la stancile Lomasitei, M-tii Calimani. Lungimea traseelor variaza intre 12 si 27 m. Proiectul a fost cofinantat de catre Asociatia… Continuă »

Noi ciclotrasee montane amenajate de catre Asociatia Salvamont Toplita Caliman in aceasta toamna in cadrul proiectului „Cu bicicleta pe munte”, proiect co-finantat de Consiliul Judetean Harghita si sprijinit de Cabana Lomas. Este vorba de urmatoarele ciclotrasee: – Comuna Bilbor centru – Pasul Iutes limita de judet (10 km); – Comuna Tulghes – Putna – Valea… Continuă »

În aceste zile s-au împlinit 88 de ani de la înfiinţarea primei secţii de schi din oraşul nostru. Astfel în anul 1928 în cadrul Topliczai Atletikai Club (Clubul Atletic din Topliţa) s-a înfiinţat prima secţie de schii. Fondatori au fost: Lorincz Balint, Lorincz Laszlo şi Nalevajku László. Cu această ocazie profesorul Karacsonyi Istvan, şi el… Continuă »

Au fost premiaţi cei mai buni sportivi al judeţului Harghita pe anul 2015. Astfel, din oraşul Topliţa au fost premiaţi: la schi fond cea mai bună sportivă a fost desemnată topliţeanca Kiss Timea (antrenor: Pop Benedek Ionel) care este cea mai bună sportivă a ţării, cu şanse ca în 2016 să reprezinte România la Campionatul… Continuă »

Ca şi în anii precedenţi, ieri, 23 decembrie, flacăra de la Betlehem a ajuns şi la Topliţa. După un drum de peste 3000 de kilometri parcurşi flacăra de la Bazilica din Betlehem a ajuns şi în oraşul nostru. Flacăra a fost adusă ca o ştafetă prin mai multe ţări, iar în Topliţa a fost preluată… Continuă »