Cele mai frecventate locuri ale localității noastre sunt ștrandurile Bánffy și Urmánczy. Până în anul 1990 a existat în vecinătatea ștrandului Urmánczy așa numitul ștrand al evreilor într-o clădire cu proprietate evreiasca, unde era un bazin mai mic și mai multe căzi. În prezent aici este un atelier auto! Cu toate ca în prezent Toplița ... Continuă »

Principala atracție de iarnă al orașului sunt pârtiile de schi aflate la nici 3 kilometrii de centru, pe strada Murelor, în cartierul Măgheruș. În pofida faptului că aici beneficiați de unele dintre cele mai mici preturi din tară calitatea serviciilor oferite depășește oferta multor pârtii din zonă. Pârtia Măgheruș ... Continuă »

Din păcate de la sfârșitul anilor '80 Toplița a început să "dispară de pe harta turistică", numărul turiștilor care vizitau orașul micșorându-se de la an la an. În ultimii ani însă, în mare parte, mulțumit ștrandului Urmánczy și a pârtiilor de schi se simte o revenire a turismului în zona Topliței. Dovadă a acestei reveniri ... Continuă »

Munții Călimani Traseele turistice tradiționale sunt marcate cu semne albastre, galbene și roșii pe fundal alb, care pot fii în formă de punct, de cruce, triunghiulare sau în formă de linie. Cele de formă de linie sunt amplasate pe traseele pe coama dealurilor sau a munților, cele în formă de cruce sunt amplasate acolo unde, pe ... Continuă »

Harta interactivă a orașului Toplița și împrejurimilor, fiind marcate instituțiile mai importante, precum: locașe de cult, școli, instituții publice, bănci, pensiuni și restaurante. Utilizatorii sitului pot adăuga locații noi printr-un formular simplu, care după aprobare vor apărea pe harta digitală. Continuă »